вторник, 1 януари 2019 г.

Е.Л. Джеймс (Биографиява)



Ерика Митчъл е родена в Лондон. Майка й е чилийка, а баща й е шотландец и работи като оператор в BBC. Завършва висше образование в University of Kent, специалност история. След университета Джеймс започва работа като асистентка на мениджъра в National Film and Television School в Beaconsfield. Е Л Джеймс живее в Лондон със съпруга си Нийл Ленард, който е романист и          сценарист, и двамата              им синове и продължава да пише       романи, докато работи като продуцент над „Петдесет нюанса по-тъмно“ и „Петдесет нюанса  освободени“Трите романа заедно са реализирали над 100 милиона продажби в световен мащаб и са поставили рекорд за най-бързо продавана печатна книга в Обединеното кралство. През 2012 година списание Time обявява Е.Л. Джеймс за една от 100-те най-влиятелни личности в света. В последствие романите са адаптирани във филм.
Ерика Митчъл (родена на 7 март 1963), известна под псевдонима E. L. James, е английски писател. Тя е автор на бестселърите „Петдесет нюанса сиво”, „Петдесет нюанса по-тъмно” и „Петдесет нюанса освободени”, както и на „Петдесет нюанса сиво през погледа на Крисчън Грей”.
Джеймс заявява, че идеята за „Петдесет нюанса сиво” се заражда като отговор на романа „Здрач”. След като гледала филма през 2008 тя се потопила и в романите, които буквално я обсебили. Препрочела ги няколко пъти в рамките само на броени дни и след това за първи път в живота си просто седнала и създала свой роман, продължение на  „Здрач”. Всъщност написала две книги, които публикувала онлайн под псевдонима Snowqueens Icedragon. Имала огромен успех, който изненадал и нея самата. И така август 2009 Джеймс започнала работа по романите „Петдесет нюанса”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар